marți, 12 ianuarie 2016

Sos de ardei copt cu mustar si miere

Sos de ardei copt cu mustar si miere



O bunatate.
Mie nu imi place ardeiul copt, deloc, dar asta este super bun si merge de minune la friptura. 

Ingrediente
ardei capia
6 linguri de mustar
1/2 l ulei
sare
4 linguri de miere
piper


Eu am pus mai mult ardei decat in reteta si am dozat ingredientele cum mi-a trecut prin cap. Trebuie sa marturisesc ca activitatea asta de coacere dar mai ales de curatare a ardeiului este foarte grea daca ardeiul nu este drept si grasut. Daca ardeiul este asa, cum sa zic, inconvoiat si subtirel, este foarte greu de curatat.

Mod de preparare:

Am copt si curatat ardeiul. I-am scos semintele si l-am facut fasii.
Pont: ardeiul gata copt, se ia de pe gratar, se pune intr-un vas cu capac si se presara peste el sare, ca sa se curete mai repede. 
Trebuie sa aveti langa voi un vas cu apa in care sa va clatiti mainile cand curatati.


 






 







Ardeiul asa pregatit, l-am pus in blender si l-am facut maruntit aproape ca o pasta.


Am pus pe foc uleiul, apoi mustarul ( puteti folosi mustar dulce, sau mustarul vostru preferat ), apoi mierea. Le-am amestecat bine pe foc pana s-au facut si ele ca o pasta, peste care am adaugat ardeiul tocat mai devreme. 














 

Se amesteca bine si se lasa sa fiarba pana cand uleiul iese la suprafata. Apoi, am adaugat sarea si putin piper, dupa gust. Am amestecat bine si am oprit focul. Am lasat pasta sa se racoreasca circa 30 min si am turnat-o in borcane. Le-am intors cu capacul in jos si le-am lasat asa pana a doua zi, acoperite cu un prosop.
 


 

 


Am luat reteta de pe Jamila Cuisine. Am mai gasit si altele pe net dar asta mi-a placut cel mai mult. 
Il puteti servi ca si garnitura la friptura sau cu orice altceva va place. 
Mi-a iesit bun si va doresc si voua acelasi lucru.




Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu