sau, ziua legumelor cu cartofii permisi :), si orez, fasole, etc
Mic dejun: fructe, am mancat cateva capsuni, 6-7 visine si o caisa.
Gustare 1: am luat gustarea tarziu si imi era f foame, asa ca am "gustarit" o ciorba de sfecla cu jumatate de felie de paine.
Pranz: am facut supa crema de ciuperci si am mancat un bol fara paine, fara nimic. (pranzul meu a fost pe la 4 astazi).
Gustare 2: un castravete
Cina: am mai servit un bol de supa de ciuperci, dar am mancat si cu f putine croante. Pentru aceasta supa, pentru restul familiei am facut si croante, mi s-a parut aiurea sa mananci supa crema de ciuperci fara croante. Nu am rezistat, si, deoarece la pranz, mancasem doar jumatate de felie de paine, am zis ca nu o fi foc si am pus f putine croante si in farfuria mea de supa de la cina. Si am mai mancat si mazare.
Supa crema de ciuperci
ciuperci ( cantitatea, la ochi )
2 morcovi
4 cartofi noi medii
2 cepe vechi
2 cepe verzi
5-6 catei de usturoi
1 lingurita boia dulce
unt
sare, piper
putina lamaie, daca aveti
Mod de preparare:
Se spala ciupercile
sub jet de apa rece, se scoate pielita si codita si se taie feliute. Daca aveti, se stropesc cu suc de lamaie, sa nu se
oxideze. Eu nu le-am stropit cu suc de lamaie, pentru ca, intamplator, nu am
avut lamaie in casa.
Se pastreaza cateva
ciuperci pentru decor ( eu am uitat ). Se curata si se taie ceapa si usturoiul, apoi se curata
morcovul si se da pe razatoarea mica. Se curata si se taie cubulete cartofii.
Se ia o tigaie, se pune untul si se rumeneste ceapa, apoi usturoiul, ciupercile, morcovul si cartofii. Se adauga sare si piper.
Cand legumele s-au rumenit, se iau de pe
foc si se adauga boia dulce si apa cat sa le acopere.
Se lasa la foc mic pana
cand cartofii sunt fierti. Apoi, legumele se scurg de zeama si se maruntesc cu
blenderul. Se pastreaza zeama.
Arata groaznic dar este foarte gustoasa :).
Se pune piureul intr-o oala si se adauga supa in care au fiert initial, dupa care
se lasa sa mai clocoteasca o data, de doua ori, circa 5 minute si se iau de pe foc. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Se serveste cu
patrunjel si se decoreaza cu ciuperci feliate, daca ati pastrat. Eu nu am pastrat, asa ca am pus doar verdeata deasupra.
Portia mea a aratat asa :
Va doresc pofta buna!
Maine am ziua de dulciuri, vroiam sa fac ceva dulce, dar nu am avut timp, poate gasesc niste timp maine, daca nu, data viitoare.
Ne auzim maine, sa aveti o sambata frumoasa!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu