vineri, 24 mai 2013

Mancare de spanac cu usturoi


Mancare de spanac cu usturoi


Ingrediente
Spanac verde 
Ceapa alba 1 buc
Bulion de rosii 4 linguri
Ulei de floarea soarelui 2 linguri
Sare dupa gust
Usturoi 2 buc ( 2 catei sau 1 lingurita pudra de usturoi granulat )

Mod de preparare
Se aleg frunzele de spanac si se spala bine. Se storc de apa si se pun intr-un bol mai mare. Se spala in mai multe ape. In timp ce spalati spanacul, puneti pe foc o oala de apa la fiert cu putina sare. Cand incepe sa fiarba, puneti in ea frunzele de spanac. 
 
 

Adaugati in reprize spanacul daca nu va incape toata cantitatea, pe parcurs se face loc in oala.
Lasati 1-2 minute, sa se opareasca bine.
Strecurati apoi printr-o sita spanacul si il puneti la loc in oala unde turnati apa rece peste el. Acest mic truc, il va face sa isi pastreze culoarea verde frumoasa.
Se strecoara din nou spanacul prin sita si se scurge bine de apa. 
Acum incepem sa-l pregatim si asezonam - intr-o tigaie am pus o ceapa tocata marunt, 2 linguri de ulei si jumatate de pahar de apa - asta pentru a cali ceapa sanatos, dietetic.

 
 
Pana se caleste ceapa, spanacul se marunteste bine cu un cutit
Dupa ce se inmoaie bine ceapa, adaugati bulionul de rosii si amestecati. 
 
 

Apoi adaugati spanacul maruntit - amestecati bine si lasati 5-10 minute la foc mic sa se caleasca si sa se patrunda. Daca vreti spanacul mai lichid, adaugati mai mult bulion de rosii sau supa de legume.
 


Dupa 5-10 minute, adaugati usturoiul pisat si sare dupa gust, si gata, stingeti focul si savurati.
 
 

Il puteti servi si cald si rece, ca mancare, ca un pate pe paine sau ca si garnitura pentru friptura. Noi l-am servit cu friptura de pui.
 
Reteta preluata de pe lalena.ro
Pofta buna tuturor!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu